Nolla Cabins Isosaari

Isosaari

Isosaari

Vanha linnakesaari Helsingin edustalla

Isosaari on yksi uloimmista Helsingin edustan saarista ja nimensä mukaisesti iso saari. Se sijaitsee vain noin puolen tunnin venematkan päässä Helsingin kauppatorilta. Saari on toiminut satojen vuosien ajan sotilassaarena. Sen historiasta sotilastukikohtana muistuttavat vanhat linnoitukset sekä karut, osittain huonokuntoisetkin rakennukset ja golfkenttä.

Vastakohtana saarelta löytyy monimuotoinen luonto. Saaren etelärantojen silokallioilta avautuu aava merinäköala Suomenlahdelle ja tuulisella säällä aallot lyövät rantakalliolle metrien korkeudella. Etelärannalle suuntautuvalle retkelle on hyvä varata aikaa ja ottaa eväitä mukaan, sillä saari yllättää mielenkiinointoisilla yksityiskohdilla, kuten jääkauden muovaamalla pirunpellolla. Auringonnousut ja -laskut ovat vaikuttavia. Keväisin Isosaaressa pesii useita lintulajeja, joille on turvattava pesimärauha. Lisäksi merikotkat ja hylkeet viihtyvät alueella.

Lue lisää Isosaaren historiasta ja palveluista Visit Isosaaren sivuilta.

Nolla Rantapuisto

Varaa nyt

Varausehdot
Nollan yleiset käyttöohjeet
Usein kysytyt kysymykset

Liikennöinti Isosaareen

Retki alkaa Vanhan kauppahallin edessä sijaitsevalta Lyypekinlaiturilta, josta yhteysalus M/S Taxen kuljettaa saareen klo 11:30 ja paluu Isosaaren satamasta lähtee klo 10:45. Matka-aika saareen on noin 30 minuuttia. Et tarvitse kuljetukseen erillistä matkustuslippua, sillä kuljetus sisältyy majoituksen hintaan. Esitäthän veneenkuljettajalle saamasi varausvahvistuksen noustessasi kyytiin. Muistathan myös saapua paikalle riittävän ajoissa (noin 15 minuuttia) ennen matkan alkua.

Helsinki Market Square Pier_

Mökeistä

Mökit sijaitsevat saaren pohjoispuolen upealla hiekkarannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Maasto satamasta Nollille on helppokulkuista vanhaa hiekkatietä. Nollat 1 ja 2 ovat lemmikkinollia ja sijaitsevat lähimpänä saunarakennusta. Muut Nollat ovat lemmikkivapaita ja soveltuvat myös allergikoille. Nolla 7 sijaitsee kauimpana saunarakennuksesta.

Perillä kohteessa Nollista avautuu merimaisema kohti Helsinkiä. Sijainti on ihanteellinen auringonnousujen ja -laskujen tarkkailuun. Nollien käytössä on yksityinen sauna, johon käynti tapahtuu viereisen saunarakennuksen itäpäädystä. Samassa tilassa on Nollien käyttöön tarkoitettu wc. Toinen wc löytyy rakennuksen eteläpäädystä. Käytössäsi on myös Big Green Egg -grilli, hiiliä sekä grillausvälineet. Retkellesi voit varata ennakkoon käyttöösi kanootin, kajaakin, sup-laudan, Jopon, soutuveneen tai yksityisen saunavuoron.

Yöpyminen Nollassa

Nollissa on vuodepaikat kahdelle aikuiselle täkkeineen ja tyynyineen. Löydät Nollista USB-pistokkeen ja virtaa on saatavilla riittävästi kännyköiden, kameroiden yms. lataukseen. Lisäksi Nollat on varusteltu liedellä ja lämmittimellä. Mökeissä ei ole jääkaappeja, mikä kannattaa huomioida suunnitellessa eväitä retkelle. Retkeily Nollassa on helppoa, sillä mökeistä löytyy ruoanlaittovälineet ja astiat. Lisäksi jokaisen mökin käytössä on kaksi rantatuolia ja grillipaikalta löytyy retkeilypöytä.

Hinta sisältää koko Nollan käyttöösi sekä venekuljetukset, riippumatta vierailijoiden lukumäärästä. Mukaan retkellesi tarvitset vain sopivan retkivarustuksen, eväät sekä liinavaatteet tai makuupussin – kaiken muun löydät Nollasta. Mikäli et et halua ottaa retkellesi omia lakanoita, voit myös vuokrata lakanat meiltä varauksen teon yhteydessä.

Nolliin voi sisäänkirjautua klo 12:30 lähtien ja mökeistä on kirjauduttava ulos klo 10.30 mennessä.

Nollan siivous

On erittäin tärkeää, että jätät Nollan siistiksi seuraavaa asiakasta varten. Tiskaa astiat hyvin, lakaise lattia, tomuta täkit ja petaa sängyt. Jätä myös hylly ja liesitaso siistiksi. Mikäli jokin on mennyt rikki, hävinnyt tai likaantunut, ilmoitathan siitä meille. Meille on erittäin tärkeää, että Nollat pysyvät siisteinä ja hyvin hoidettuina. Mikäli et halua siivota mökkiä ja tiskata astioita itse, voit valita loppusiivouksen lisäpalveluista.

Saunavuorot
  • Miehet klo 19 – 20
  • Naiset klo 20 – 21
  • Saaren sauna

    Mitä olisi saarivierailu ilman saunomista! Nollamökkiläisille on käytössä oma sauna, jonka sisäänkäynti sijaitsee saunarakennuksen päädyssä sataman puolella uimalaituria vastapäätä. 1930-luvulla rakennettu sauna henkii saaren historiaa, mutta ei ole kunnoltaan täydellinen. Yhteiskäyttösauna lämpiää päivittäin klo 19.00 – 21.00. Saunan voi varata ennakkoon myös yksityiskäyttöön klo 15.00 – 19.00 välisenä aikana.

    Nolla-saunan sijainti

    Nolla tarjoaa ympäristöystävälliset shampoot ja pesuaineet; sinun ei tarvitse siis tuoda omia mukanasi. Näin pidämme myös huolta siitä, ettei ympäristöön päädy vahingossa haitallisia kemikaaleja. Huomioithan saunoessa myös muut kylpijät ja jätät saunan jäljestäsi siistiin kuntoon. Saunomisen yhteydessä pyydämme käyttämään uima-asua.