Bärsskär – Maapallon vanhimmalla kalliolla

Bärsskär on unelma. Se on pieni, kivikkoinen Saaristomerellä sijaitseva saari. Sen värikkäät graniittikalliot muistuttavat saaren kohoamisesta merestä viimeisen jääkauden jälkeen. Kasvillisuus on karua, kertoen tarinaansa pitkistä ja raa’oista talvista. Mutta kesällä Bärsskär on pieni paratiisi linnuille – ja ehkä myös sinulle.

Bärsskärin omistaja Mika Ihamuotila tunnetaan rakkaudestaan suomalaiseen saaristoon. 2021 hän lahjoitti saaren kansainvälisten ja suomalaisten journalistien ja vaikuttajien käyttöön, jotta myös he voisivat kokea saariston uskomattoman luonnonkauneuden ja samalla tietoisuus saariston herkkyydestä ja monimuotoisuudesta kasvaisi.

Hankkeen tavoitteena on kerätä lahjoituksia Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelemiseksi sekä alueen elinvoimaisuuden ja vetovoiman edistämiseksi.

Saaristomeren lähettiläät

Journalistit ja vaikuttajat voivat yöpyä Bärsskärin Nolla-mökissä ilmaiseksi, vastineena näkyvyys edustamassaan mediassa. Lähettiläillemme järjestetään venekuljetus Kasnäsistä Bärsskäriin, jossa Nolla-mökki odottaa valmiina vierailua varten.

Mökki on täysin varusteltu kahdelle henkilölle. Pienellä liedellä on kätevä keittää aamukahvit ja seinässä on pistorasia kännykän tai kannettavan lataamiseen. Aurinkopaneelit tuottavat riittävästi sähköä päivän tarpeisiin. Nolla on täysin hiilineutraali, ja kaikki matkasta muodostuvat päästöt kompensoidaan.

Nolla-mökin lisäksi saarelle on varattu vessa vieraiden käyttöön. Sen lisäksi ei ole muuta. Paitsi tietysti kiviä, koivuja, katajia ja lintuja. Loiskuva meri ja luonnollinen hiljaisuus.

Kiitos mielenkiinnostasi!
Olemme sinuun yhteydessä!