Viikinsaari

Viikinsaari – luonnonkauneutta ja monipuolisia aktiviteetteja Tampereen sydämessä

Viikinsaari on vain 20 minuutin päässä Tampereen keskustasta sijaitseva ainutlaatuinen aarre, joka tarjoaa erilaisia palveluja ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Idyllinen saari hurmaa takuulla koko perheen nostalgisella tunnelmallaan ja vehreän monimuotoisella luonnollaan.

Saaren pinta-alasta peräti 71 % on luonnonsuojelualuetta, mikä tekee saaresta merkittävän ekologisen kohteen Tampereen seudulla. Viikinsaari kuuluu Pirkkalan arvokkaaseen lehtokeskukseen ja tarjoaakin kodin monille harvinaisille kasvi- ja lintulajeille. Viikinsaari on toiminut virkistysalueena jo 1800-luvun puolivälistä lähtien. Saarella toimii myös Tampereen vanhin ravintola.

Viikinsaaren Nolla-mökit sijaitsevat saaren eteläpuolella lehdon siimeksessä. Mökin ikkunasta avautuu mökin sijainnin mukaan joko upea järvinäköala tai monimuotoinen metsä jylhine mäntyineen. Mökin suuret ikkunat ja telttamainen arkkitehtuuri tekevät yöpymisestä ainutlaatuista. Voit todella kokea nukkuvasi luonnon keskellä, kaukana kaupungin sykkeestä.

Lämpimästi tervetuloa Viikinsaaren Nolliin! Tule lumoutumaan ja luomaan unohtumattomia hetkiä uniikissa ympäristössä yksin, ystävien, kumppanin tai perheen kanssa.

title
titletitletitletitletitletitle

Kulkeminen saareen

Saarelle kulkemiseen on tarjolla kaksi vaihtoehtoa:

1) Voit käyttää Laukontorilta lähtevää Hopealinjojen reittiliikennealusta. Sinulle varataan automaattisesti kaksi paikkaa klo 13:00 lähtevään reittiliikennelaivaan. Voit matkustaa saarelle myös myöhemmillä laivavuoroilla, mikäli niissä on tilaa. Varmistaaksesi paikkasi myöhemmällä vuorolla, voit ottaa yhteyttä Hopealinjojen asiakaspalveluun, jonka yhteystiedot löydät osoitteesta www.hopealinjat.fi. Laivat lähtevät Laukontorin satamasta tasatunnein. Huomioithan, että check-in saarelle on aikaisintaan klo 13.30.

Kuljetuksiin on poikkeusaikataulut päivinä, jolloin Hopealinjat ei liikennöi saareen. Tarkistathan laivaliikenteen aikataulut osoitteessa https://www.hopealinjat.fi/palvelut/tampere-laukontori-viikinsaari/. Poikkeuspäivinä kuljetus saareen tapahtuu pienemmällä veneellä, joka lähtee Laukontorilta seuraavasti ja lähtöaika riippuu valitsemasi mökin numerosta.
1.6.-25.8. klo 13.00 tai 13.30. Paluukyydit klo 13.15 tai 13.45.
26.8.-30.9. klo 16.30 tai 17.00. Paluukyydit klo 16.45 tai 17.15.

Matka saarelle kestää noin 20 minuuttia lähtösatamasta. Sinun ei tarvitse ostaa erillistä matkalippua. Kuljetus sisältyy majoituksen hintaan. Muista esittää varausvahvistus kuljettajalle astuessasi kyytiin.

Voit palata takaisin Viikinsaaresta valitsemallasi laivavuorolla. Huomioithan kuitenkin, että laivoihin mahtuu vain rajallinen määrä matkustajia, joita otetaan kyytiin jonotusperiaatteella. Myös paluulippu sisältyy majoituksen hintaan.

2) Voit matkustaa Viikinsaareen myös vuokraamalla Nollalta soutuveneen. Ne sijaitsevat Pereensaaren saunalla, josta on noin 500 metrin matka saareen. Pelastusliivit sisältyvät varaukseen.

Nollista tulee kirjautua ulos klo 12.00 tai aikavälillä 26.8.-30.9. 1,5 tuntia ennen paluukyydin lähtöä, jotta henkilökuntamme ehtii tarkastamaan mökit seuraavia retkeilijöitä varten. Huomioithan, että saareen pääsy on esteetöntä vain reittiliikennepäivinä.

Nolla-mökeistä

Mökit sijaitsevat saaren eteläpuolella uimarannan läheisyydessä noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Laivalaiturista. Matka Laivalaiturilta mökeille on helppokulkuista vanhaa hiekkatietä. Mökeille pääsee kulkemaan pitkospuita pitkin. Huomioithan, että Nollat sijaitsevat keskeisellä paikalla ja saaressa on paljon kävijöitä kesäaikaan. Yöksi muut vieraat kuitenkin poistuvat saarelta.

Viikinsaaressa on viisi Nolla-mökkiä. Mökkien 1 ja 2 ikkunoista näkyy kaunis järvimaisema. Kyseiset mökit sijaitsevat lähimpänä uimarantaa. Mökit 3, 4 ja 5 sijaitsevat harjanteen päällä kentän läheisyydessä. Kyseisten mökkien ikkunoista avautuu monimuotoinen, tiheä metsikkö sekä edessä siintävä järvimaisema. Mökki numero 3 on lemmikkimökki. Se sijaitsee lähellä luonnonsuojelualuetta. Muut Nolla-mökit ovat lemmikkivapaita ja ne soveltuvat myös allergikoille. Mökissä numero 5 on pyörätuoliliuska.

Mökin hinta sisältää majoituksen kahdelle hengelle. Nolla-mökki on suunniteltu parhaimmillaan kahdelle yöpyjälle, mutta mökissä voi mukavasti majoittua myös esimerkiksi kaksi aikuista ja kaksi lasta. Sängyt saa levitettyä yhteen, jolloin retkeilijät voivat nukkua vierekkäin suurella sängyllä. Lisäpatjat löytyvät sänkyjen vetolaatikoista. Mökeissä on laadukkaat tyynyt ja peitot. Muistathan kuitenkin pakata omat lakanat mukaan tai valita ne lisäpalveluista varauksesi yhteydessä. Jos suunnittelet majoitusta 3–4 hengen seurueelle, ilmoitathan mahdollisista lisähenkilöistä varauksesi yhteydessä. Näin pystymme varmistamaan, että kuljetuksessa on riittävästi tilaa ja mökissä on tarpeeksi varusteita kaikille yöpyjille.

Nollan varustukseen kuuluvat ruoanlaittovälineet ja ekologiset kertakäyttöastiat. Lisäksi mökit on varustettu sähköpistorasialla, liedellä ja lämpöpatterilla. Huomioithan, että mökeissä ei ole jääkaappia.

Nolla-mökeistä löytyy myös aurinkoverho, joka antaa yksityisyyttä sekä ehkäisee kuumuutta kesähelteillä. Mökkien varustukseen kuuluu myös tuuletin. Tuuletusventtiilit sijaitsevat sekä oven yläpuolella että ikkunan vieressä.

Saaren aktiviteetit ja palvelut

Viikinsaari on tunnettu monipuolisista palveluistaan. Saaren ehdoton helmi on Tampereen vanhin ravintola, vuonna 1866 perustettu tunnelmallinen Ravintola Viikinsaari, joka tarjoilee saaristomaisemaan sopivaa suomalaista ruokaa. Ravintola on keskittynyt kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien tuotteisiin. Ravintola- ja kahvilapalveluiden lisäksi saarelta löytyy kesäteatteri ja Saarishop, jossa on sekä taidegalleria että myymälä. Viikinsaari houkuttelee kesäkuukausina paljon vierailijoita, mutta yöksi saareen saavat jäädä vain Nolla-mökeissä majoittuvat henkilöt.

Kesäpäivinä Viikinsaaressa aika kuluu leppoisasti luonnonhelmassa rentoutuessa. Saarella on 1,3 kilometrin luontopolku, jota kulkiessa pääsee ihastelemaan saaren monipuolista luontoa niin saaren rehevissä sisäosissa kuin rannan tuntumassakin. Luontopolku on helppokulkuinen. On kuitenkin hyvä huomioida, että saaren keskellä kulkeva reitti saattaa olla haastavampi esimerkiksi lastenvaunuilla liikkuville. Luontopolulla on 14 opastavaa rastia. Myös lapset on huomioitu luontopolun suunnittelussa erilaisin tehtävärastein. Luontopolun varrelta löytyy myös meditaatiopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja omaan itseensä syventymiseen luonnon äärellä.

Saarella on uimaranta ja sauna uimalaitureineen. Nämä tarjoavat täydellisen rentoutumispaikan niin lämpiminä kesäpäivinä kuin viileämpinäkin iltoina. Nolla-mökeissä majoittuville saunalippu sisältyy majoituksen hintaan, mutta vuoro on avoin myös muille lipun ostaneille. Sauna lämpiää päivinä, kun Hopealinjat likkennöivät saareen. Poikkeuspäivinä saunavuoroa ei ole. Saunavuoro on pääsääntöisesti klo 15-18. Poikkeusajat ja lisätietoa saunasta voit lukea täältä. Saunalta löytyy myös palju, jonka voi vuokrata erillisellä maksulla Hopealinjoilta.

Viikinsaari ja Pyhäjärvi ovat erinomaisia paikkoja harrastaa vesiaktiviteetteja. Voit vuokrata Nollalta kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja retkesi ajaksi. Niillä pääsee kätevästi tutustumaan esimerkiksi lähellä sijaitsevaan Lehtisaareen. Tarjoamamme vesiaktiviteettivälineet ovat korkealaatuisia, taaten miellyttävän ja turvallisen kokemuksen vesillä. Pelastusliivit sisältyvät vuokraan.

Muistathan tarkistaa palveluiden aukioloajat ja saatavuuden osoitteessa: https://www.viikinsaari.fi

Siivoaminen

On erittäin tärkeää, että jätät Nolla-mökin siistiksi seuraavia vierailijoita varten.

Lakaise lattia huolellisesti, tomuta peitot ja petaa sängyt. Muista jättää myös hyllyt ja liesitaso siistiksi sekä huolehtia jätteiden asianmukaisesta kierrättämisestä retkesi jälkeen. Jos huomaat jonkin rikkoutuneen, kadonneen tai likaantuneen, ilmoitathan siitä meille heti. Pidämme Nolla-mökeistä erityisen hyvää huolta, jotta vierailu olisi jokaiselle retkeilijälle miellyttävä. Meille on äärimmäisen tärkeää, että Nolla-mökit pysyvät siisteinä ja hyväkuntoisina. Ethän kävele sisällä mökissä kengät jalassa vaan jätät kengät ulkona olevaan säilytyslaatikkoon. Kiitos!

Varaa nyt

Hinnat alkaen 167€
Kesälauantait 197€

Varausehdot
Nollan käyttöohjeet

title
title
title
title

Yhteystiedot

info@nollacabins.com

Puhelin: +358 10 384 5000 (klo 10-16)