Nolla. Zero. Zip. Zilch. Nada.

Pääosassa vastuullisuus

Ympäristöystävälliset Nolla-mökit antavat mahdollisuuden vierailla ainutlaatuisissa paikoissa luonnon keskellä. Nolla on kokemus, jossa yhdistyy primitiivisyys, luksus ja vastuullisuus.

Luomassa positiivista vaikutusta ympäristöön

Yhteys luontoon

Jokaisen Nollan sijainti on tarkkaan valittu. Toimintamme lähtökohtana on tavoite kokonaisvaltaisesti positiivisesta ympäristövaikutuksesta. Kierrätämme retkien yhteydessä syntyneet jätteet ja ylikompensoimme majoituksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Tällä hetkellä osa majoituksen hinnasta ohjataan Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Pidämme tärkeänä myös tiedon jakamista vieraillemme. Rohkaisemme vierailijoita ottamaan mukaansa niin vähän tavaraa kuin mahdollista ja viemään kaiken mukanaan kotiin palatessaan. Kerromme kohteidemme erityispiirteistä, olivat ne sitten luontoon ja kasvillisuuteen liittyvää tai kiinnostavaa paikallista historiaa. Mitä enemmän voimme jakaa tietoa, sitä helpompi vieraidemme on luoda henkilökohtainen suhde kohteisiin.

Suunniteltu luomaan harmoninen kokonaisuus

Vastuullisuuteen keskittyvä suomalainen muotoilija Robin Falck suunnitteli Nolla-mökin vuonna 2018. Nollat toimivat täysin uusiutuvalla energialla ilman suurinta osaa normaaleja mukavuustekijöitä. Mökin suuri ikkuna avautuu kohti luonnonkauniita näkymiä ja mahdollistaa yhteyden luontoon. Terävän A:n muotoinen Nolla muistuttaa muodoltaan telttaa. Se rohkaisee vieraita rinnastamaan vierailunsa telttailuun ja sitäkin kautta miettimään tarkasti, kuinka paljon tavaraa tarvitsee mukaansa retkelleen.