Suomen luonto

Nolla <3 Suomen luonnon­suojeluliitto

Yhteistyössä Suomen luonnon­suojeluliiton kanssa

Kauniit metsät, sileät kalliot ja kirkkaat vedet. Ainutlaatuiset luontokohteet ja puhdas ympäristö ovat pääosassa Nolla-mökkeilyssä. Nollaahan ei itse asiassa olisi ilman upeita paikkoja luonnonrauhassa. Siksi myös me haluamme kantaa vastuuta ja olla mukana työskentelemässä suomalaisen puhtaan luonnon säilyttämiseksi tuleville sukupolville. Tätä varten olemme tiivistäneet yhteistyötämme Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

Repovesi aurora borealis

Lahjoitamme jokaisesta Nolla-mökissä yövytystä yöstä 5 euroa Suomen luonnon­­suojeluliitolle.

Nolla Cabins Bärsskär
Suomen luonnonsuojeluliitto kaakkurit

Suojelu­kohteiksi olemme valinneet metsät, vedet ja ilmaston.

Metsät

Metsä on suomalaiselle pyhä paikka. Puiden katveessa, raikkaassa tuoksussa sammalmättäällä ihminen lepää ja virkistyy. Suomen uhanalaisista lajeista noin 36 prosenttia elää ensisijaisesti metsissä. Suomen luonnonsuojeluliitto pitää huolta ja kamppailee sen puolesta, että metsämme säilyvät elinvoimaisina myös tuleville sukupolville. Se, että lajit kiikkuvat uhanalaisuuden rajoilla ei riitä. Niiden pitää voida olla elinvoimaisia. Luonnonsuojeluliitto haluaa lisätä metsien suojelua sekä vaikuttaa siihen kuinka metsiä käytetään.

Suomen luonnonsuojeluliitto metsä

Vedet

Vesi on yksi elämän perusedellytyksistä. Suomessa olemme tottuneita kirkkaisiin järviin ja jokiin, mutta vesistöjen tilanne ei kaikkialla ole optimaalinen. Luonnonsuojeluliitto työskentelee monin keinoin puhtaamman Itämeren ja sisävesien hyväksi, esimerkiksi tuoden tunnetuksi meidän jokaisen mahdollisuuksia vaikuttaa omien lähivesiemme suojeluun veden laadun parantamiseksi.

Suomaisema

Ilmasto

Ilmastonmuutoksen vaikutukset luontoon ja ihmisyhteisöihin ovat huolestuttavia. Tällä hetkellä ilmasto muuttuu nopeasti ja vauhti tulee yhä kiihtymään, ellemme toimi nopeasti. Suomen luonnonsuojeluliitto kannattaa ilmaston lämpenemisen rajoittamista alle 1,5 asteen. Tämä edellyttää, että päästöjä vähennetään jyrkästi samalla kun luonnon ekosysteemien hiilinieluja ja -varastoja suojellaan sekä kasvatetaan. Suomen hiilinielujen tulisi sitoa enemmän hiiltä kuin päästöt aiheuttavat jo vuonna 2030. Toimimalla kestävänä esimerkkinä voimme kannustaa muita ihmisiä, alueita ja maita samaan.

Poronjäkälä

Suomen luonnon­suojeluliitto

Jo vuodesta 1938 toiminut Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö.
Sen tavoitteena on kulutustaan ja päästöjään vähentävä sekä hiilinielujaan kasvattava Suomi.